Diana Oncioiu, unul dintre ziariştii implicaţi în realizarea proiectului „Să fie lumină”, a primit marţi dimineaţă un apel de la o persoană necunoscută, în care a fost ameninţată că „i se va rupe capul” dacă va mai continua să scrie despre afacerile private ale Bisericii Ortodoxe Române.

„Dacă te prind îţi rup capul! Te prind când ieşi din casă şi îţi rup capul”, i-a transmis apelantul Dianei Oncioiu, menţionând că „l-am mai rezolvat pe unul când a fost cu…”. Bărbatul nu a mai continuat fraza, realizând probabil că există posibilitatea să se dea singur de gol.

Deşi ameninţarea a fost primită de Diana Oncioiu, jurnalist de la platforma media Dela0.ro, una dintre organizaţiile contributive în cadrul Să fie lumină, apelul s-a vrut a fi o atenţionare la adresa întregii echipe de reporteri implicaţi în proiectul Să fie Lumină, persoana apelantă indicând că reporterii trebuie să înceteze să mai scrie despre „ce fac preoţii”, se arată pe pagina de Facebook a proiectului.


„Apelul a fost efectuat de pe un număr ascuns. Cel care ameninţa şi înjura creştineşte era un bărbat cu puternic accent moldovenesc. Diana a încercat să afle ce anume l-a deranjat pe apelant din ceea ce a publicat Să fie lumină – şi unde consideră mai exact că am fi minţit, deformat sau manipulat.

Bărbatul nu era însă deranjat de ceea ce am făcut în trecut – ci de lucrurile pe care urmează să le publicăm în viitor”, scriu jurnaliştii de la Să fie Lumină, pe Facebook.

Jurnaliştii mai precizează că printre subiectele aflate în documentare este o investigaţie vizând „abuzul sexual sistematic petrecut în seminarul teologic al Episcopiei Huşilor sub domnia mai degrabă întunecată a Preasfinţitului Corneliu Bârlădeanu”.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.