Deputatul USR Claudiu Năsui a dezvăluit, marţi, că sunt probleme cu amendamentul liderului PSD Liviu Dragnea care prevedea tăierea de fonduri de la Serviciul Român de Informaţii şi distribuirea lor către Ministerul Sănătăţii.

“Cineva şi-a bătut joc de domnul Dragnea şi i-a scris amendamentul prost. Ieri am terminat Comisia pentru Buget la ora 1 noaptea. Iar când am ajuns acasă am verificat un lucru care mi s-a părut suspect în comisie şi pe care o să-l ridic azi. Domnul Dragnea a venit cu câteva amendamente prin care să scadă bani de la SRI şi să-i adauge la sănătate. Bun, nicio problemă”, a declarat Năsui.

Deputatul a arătat că amendamentul a trecut ca prin brânză prin Comisia pentru Buget şi a primit, evident, şi acordul Ministerului Finanţelor.

“Dar ce să vezi că amendamentul are ca sursă de finanţare nişte bani care nu există! Domnul Dragnea ne spune că ia 10 milioane de lei, printre altele, bani de la capitolul ‘sănătate’ de la SRI din titlul ‘transferuri între unităţi ale administraţiei publice’. Problema care e? Că SRI nu doar că nu are acel titlu deloc la capitolul ‘sănătate’, ci are doar 3 milioane în tot capitolul. Cum să scoţi 10 milioane din 3 milioane? Numai domnul Dragnea ştie”, a precizat Năsui.

Potrivit liderului USR, mai suspect este că nici reprezentanţii Ministerului Finanţelor, care şi-au dat acordul pe amendament, nu şi-au dat seama.

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.