În timp ce liderul PSD, Liviu Dragnea, se plânge că multinaţionalele declară profit prea mic şi scot banii din ţară, firmele asociate cu familia sau cu numele său nu sunt nici ele mai profitabile.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, Ştefan Valentin Dragnea, fiul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost acţionar în  șapte firme, în ultimul an fiscal încheiat şi evidenţiat la Ministerul de Finanţe – 2017. În cinci societăți comerciale în mod direct, iar în alte două indirect, prin intermediul societăţilor la care era acţionar. Dintre acestea, doar trei au înregistrat profit, la una dintre ele profitul fiind mai mic decât subvenția primită de la stat.

Nici Tel Drum, societatea despre care procurorii DNA spun că ar fi controlată de Liviu Dragnea, nu se poate lăuda cu un profit fabulos în 2017. Mai mult, Tel Drum a intrat în insolvenţă la finalul anului trecut.

Ferma  de poci, profit ZERO

Cea mai cunoscută afacere derulată de Ştefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, a fost cea cu porci, prin S.C. Ferma Salcia SA. Societatea înfiinţată în 1991 a avut în 2017, ultimul an în care a depus bilanţ anual la fisc, o cifră de afaceri de peste 30 de milioane de lei şi o pierdere de aproape un milion și jumătate, cu toate că firma a primit subvenţie de la stat pentru derularea propice a activităţii. Pentru acelaşi an fiscal, sursele G4Media.ro, declarau că Ferma Salcia a primit subvenţie de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – APIA – de nu mai puţin de 978.232 de euro, adică aproape 4,5 milioane de lei.

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.