Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a găsit modalitatea prin care nu vom mai vorbi de crize precum cea a imunoglobulinei, a vaccinurilor sau a medicamentelor pentru tratamentul afecțiunilor oncologice.

Oricât de justificată este buna informare, în primul rând a pacienților, despre aceste subiecte se va mai vorbi în presă numai cu acordul Ministerului Sănătății și, bineînțeles, cu respectarea întocmai a abordării care a primit aprobare de la minister.

La Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din toată țara a fost primită o adresă prin care șefilor de direcții le sunt aduse la cunoștință „instrucțiunile” ministrului Sorina Pintea. Sunt instrucțiuni concise, cu numai trei articole. Articolul 1 oferă bla-bla-ul de rigoare, prin care suntem asigurați că „activitatea de informare publică și relații publice constă în stabilirea și dezvoltarea unei comunicări permanente cu cetățenii”, pentru ca la „art. 2” să ni se spună că această „comunicare permanentă cu cetățenii” este restricționată de acordul Ministerului Sănătății: „Pentru a se evita apariția unor situații de natură a aduce prejudicii imaginii instituției, unitățile aflate în subordinea, autoritatea și coordonarea Ministerului Sănătății au obligația de a solicita, în prealabil, avizul Ministerului Sănătății în orice situație care presupune o comunicare cu mass-media (presă scrisă, radioul, televiziunea și internetul)”.  La „art. 3”, șefii instituțiilor vizate sunt ușor amenințați, li se spune că „răspund de aducerea la îndeplinire a celor reglementate prin prezenta Instrucțiune”. În traducere, cine nu respectă „Instrucțiunea” își pierde funcția.

romanialibera.ro

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.