Apar noi imagini cu violențele jandarmilor de la protestul diasporei. Clipuri filmate în Piața Victoriei sau pe străzile adiacente – unde jandarmii i-au fugărit pe o parte dintre protestatari – ne-au fost trimise de telespectatori. Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoțional.

Citiţi şi: Seara care ar putea schimba totul

440 de persoane au primit asistenţă medicală în Piaţa Victoriei, dintre aceste 65 fiind transportate la spital, în urma mitingului de vineri, potrivit informațiilor anunțate în cursul nopții de vinerui spre sâmbătă.

Momentele tensionate au apărut cu puțin timp după ora 16:00, când câțiva manifestanți au încercat să intre în curtea Guvernului, iar jandarmii au folosit pentru prima oară gazele lacrimogene. Au urmat episoade sporadice de îmbrânceli, iar forțele de ordine au continuat să împrăștie gaze lacrimogene înspre oamenii aflați în Piața Victoriei. Jandarmeria a reacționat prin purtătorul de cuvânt, care a declarat că nu își doresc o intervenție în forță, dar că vor folosi toate mijloacele din dotare „dacă va fi nevoie”.

  1. Pentru început, o femeie în scaunul cu rotile a fost împinsă de un jandarm, iar mai apoi ea s-a aruncat peste un bărbat ca să-l protejeze, să nu fie ridicat de forțele de ordine (detalii).

  2. Un alt episod de violență gratuită a venit de la un jandarm care se îndepărta de mulțime și, cu toate acestea, a golit o butelie cu gaz lacrimogen (detalii).

  3. O fetiță de numai câțiva ani a inhalat gaze:

continuare: digi24

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.