Un metrou cu 2.000 de calatori la bord a fost la un pas de a deraia, in urma cu doua saptamani, in urma unei defectiuni aparute la sistemul de directie, a declarat, luni, Ion Radoi, presedintele Sindicatului Liber Metrou (USLM).

“Este ca si cum ai pierde directia unei masini. Trenul ar fi putut deraia, ceea ce, din fericire, nu s-a intamplat. Riscurile sunt mari, pentru ca mediul este inchis. Erau in acel moment circa 2.000 de calatori, pentru ca era ora de varf, riscau sa-si piarda viata acolo. Este un eveniment pe care il semnalam, pentru ca este fara precedent in metroul bucurestean, timp de 39 de ani”, a spus Radoi.

El a adaugat ca acest lucru s-a intamplat acum doua saptamani, iar, in urma cu trei saptamani, a avut loc un incident similar, insa la un tren care era in curs de a se retrage si nu circula cu calatori.

Intrebat de ce exista riscul acestor accidente, el a raspuns: “Pentru ca acei oameni care fac licitatiile pentru trenuri, care fac receptia trenurilor si trebuie sa fie atenti la tot din punct de vedere tehnic, sunt interesati de ei, nu de metrou, nu de romani si Romania. Nu tin cont de faptul ca este o unitate subventionata si ca sunt banii romanilor acolo. Ei pun, din punctul meu de vedere, carul inaintea boilor, interesul lor, nu interesul Romaniei si al responsabilitatii pe care o au”.

via ziare.com

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.