Deşi Adunarea Generală a DIICOT i-a solicitat să nu facă acest lucru, preşedintele Klaus Iohannis a decis să îl numească în fruntea instituţiei pe Felix Bănilă, procurorul propus de ministrul Tudorel Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a lui Oliver-Felix Bănilă – pe o perioadă de 3 ani, informează luni, în cadrul unui comunicat de presă, Administraţia Prezidenţială.

Decizia lui Iohannis vine în ciuda faptului că Adunarea Generală a DIICOT i-a solicitat să nu îl numească în funcţia de şef al DIICOT pe procurorul băcăuan propus de ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

În documentul adoptat de Adunarea Generală a DIICOT, citat de g4media.ro, procurorii au atras atenţia asupra neconcordanţei dintre prestaţia slabă a lui Felix Bănilă în faţa Secţiei pentru procurori a CSM şi motivarea avizului pozitiv dat de Secţie, cu un vot de 4:3, dintre care unul al ministrului Justiţiei (în care se vorbeşte de “profesionalismul” lui Bănilă). În opinia lor, această neconcordanţă ar fi un viciu care afectează legalitatea procedurii de numire a şefului DIICOT.

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.