Site-ul Ministerului Educației Naționale (MEN), edu.ro, dă tot mai des rateuri. Marea problemă este că în minister nu se știe exact cine trebuie să se ocupe de mentenanța site-ului.

Câteva persoane fizice, din afara instituției, au creat, la începutul anului 2016, noul site al MEN, în mandatul de ministru al lui Adrian Curaj. Platforma, ce avea să înlocuiască portalul vechi edu.ro, de a cărui funcționare se ocupa compania SIVECO, a fost predată beneficiarului, Ministerul Educației, dar fără să se încheie un contract de mentenanță, acestea pentru că nu exista un buget cu această destinație.

Site-ul a intrat astfel în responsabilitatea purtătorului de cuvânt, de atunci, al MEN, Mirabela Amarandei, preluată de la Adrian Curaj de următorul șef al Educației, Mircea Dumitru. Fostul purtător de cuvânt al ministerului spune că de mentenanța site-ului s-au ocupat oameni de la direcția IT a MEN. ”Eu m-am ocupat de partea de asigurare a conținutului site-ului. Am coordonat comunicarea din minister. De mentenanță se ocupau persoane din minister. Nu a fost asigurată și mentenanța de cei care au realizat site-ul pentru că nu a existat buget. Nu îmi mai amintesc exact suma plătită pentru realizarea site-ului, dar a fost între două și trei mii de euro”, ne-a declarat Mirabela Amarandei.

via romanialibera.ro

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.