Polițistul Petre Bucur, administratorul paginii de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), s-a ales marți cu plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în urma jignirilor proferate luni la adresa celor care au huiduit-o pe primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pe Arena Națională.

”Niște imbecili de #rezisti s-au gândit să huiduie momentul istoric al unei campioane doar pentru că nu le place culoarea primarului. Felicitări #rezist ne-ați făcut de râs la nivel mondial! #cretini #imbecili #scursuriumane”, a scris Petre Bucur pe pagina personală de Facebook la scurt timp după momentul huiduielilor de la Arena Națională.

Postarea angajatului MAI a fost semnalată de polițistul Marian Godină, înainte ca Bucur să o facă invizibilă pentru public.

”V-ați întrebat vreodată cine administrează pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne? Băiatul ăsta e unul dintre ei. După ce i-am zis că o să-i postez opera, a setat postarea vizibilă doar pentru prieteni”, a scris Godină pe rețeaua de socializare.

Ulterior, Corneliu Nalbaru din Huși a făcut plângere la CNCD împotriva lui Petre Bucur, arătând că se simte discriminat de afirmațiile făcute de acesta pe Facebook.

”Consider că am fost discriminat. Vă solicit ca, pe lângă aplicarea amenzii contravenționale, să dispuneți obligarea părții care a săvârșit fapta să publice, în mass-media un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârșirea contravenției, precum și orice măsură necesară pentru înlăturarea consecințelor acestor fapte”, se arată în sesizarea transmisă CNCD și obținută de G4Media.ro.

Potrivit declarației de avere postată pe site-ul MAI, Petre Bucur are funcția de ofițer specialist în cadrul Direcției Informare și Realții Publice a Ministerului de Interne.

Zeci de mii de oameni prezenți luni pe Arena Națională pentru a o întâmpina pe Simona Halep la întoarcerea în țară au huiduit-o copios pe primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ca urmare a reacției masive de dezaprobare, Firea a părăsit imediat stadionul și a scris pe Facebook un mesaj acuzator la adresa celor care au huiduit-o.

”Aparatul sorosist de propagandă, prin organele sale tributare de presă, a demarat acțiunea: compromiterea evenimentului. Cu tot felul de știri false și comentarii răutăcioase (…) Echipe de cetățeni cu venin au venit bine organizate, plasate strategic printre oameni decenți”, a scris Firea pe pagina oficială de Facebook.

În numai câteva minute însă, mii de oameni au reacționat pe contul primăriței, determinând-o pe aceasta să-și închidă pagina de pe rețeaua de socializare. În cursul zilei de marți, Gabriela Firea și-a redeschis contul de pe rețeaua de socializare, după ce în prealabil a șters toate reacțiile negative. Nu a durat mult însă și a închis-o iar, în urma unui nou val de comentarii critice.

Foto: Petre Bucur (Sursa: Facebook)

via g4media

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.