Deputații PSD au depus mai multe amendamente la o serie de proiecte de lege privind măsurile privative de executare a pedepselor privative libertate prin care și persoanele condamnate pentru fapte de corupție, cu pedepse de până la 5 ani de închisoare, să poată beneficia de măsuri alternative de executare a pedepselor, precum executarea pedepsei la domiciliu, executarea fracţionată a pedepsei în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat sau în regim mixt, cu echivalent în zile de muncă în folosul comunității.

Astfel, deputații PSD – amendamentele sunt semnate de “grup PSD” – vor modificarea, printre altele, a proiectului de lege depus anul trecut de parlamentari de la PNL, așa încât persoanele condamnate pentru fapte de corupție, infracțiuni de serviciu sau cele aflate în recidivă să nu mai fie exceptate de la aplicarea acestor măsuri, iar durata maximă a pedepsei să crească de la 4 la 5 ani.

Comisia juridică a Camerei Deputaților urmează să discute aceste amendamente marți după-amiază și sa dea un raport, pe ordinea de zi existând mai multe proiecte vizând aceste executarea pedepselor, printre care și unul al UDMR.

UPDATE 17.00 PNL a anunțat că se opune să fie discutat proiectul lor la pachet cu celelalte și să fie modificată, astfel că s-a decis să se discute altă dată, separat. Se lucrează acum pe proiectul de lege al UDMR.

Consultă aici toate amendamentele depuse pâna la 2 aprilie

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.