Guvernul Dăncilă a deblocat joi 29 de angajări la Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, o instituţie condusă de fostul preşedinte, Emil Constantinescu, şi înfiinţată la iniţiativa lui Călin Popescu Tăriceanu. Deblocarea posturilor are loc într-un an în care toate angajările de bugetari sunt blocate după o decizie a Guvernului Tudose. Institutul Levantului e considerat o sinecură politică pentru fostul preşedinte Constantinescu.

Angajările în autoritățile și instituțiile publice sunt blocate pe parcursul anului 2018, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului 90 din decembrie 2017.

Înfiinţarea Institutului Levantului s-a lovit de opoziţia Guvernului Cioloş, a preşedintelui Klaus Iohannis – care a retrimis legea la Parlament pentru revizuire, dar şi de opoziţia fostului vicepreşedinte al Academiei Române, Victor Spinei. Argumentele împotriva institutului au mers de la lipsa specialiştilor români în domeniu până la inadecvarea surselor de finanţare.

O poziţie dură a avut-o senatorul USR Vlad Alexandrescu, care, în timpul dezbaterilor din Comisia de Cultură, a calificat institutul drept “o sinecură”.

continuare: g4media

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.