Guvernul Dăncilă rupe România de avangarda cercetării europene: suntem printre puţinele state UE care nu vor cooperare pe Inteligenţa Artificială şi tehnologia Blockchain. 25 de state membre UE au semnat marţi la Bruxelles, la nivel ministerial, Declaraţia de Cooperare privind Inteligenţa Artificială. România, Cipru şi Croaţia sunt singurele ţări UE care nu au semnat declaraţia care deschide calea colaborării pe unul dintre cele mai fierbinţi subiecte ale momentului la scară globală. Prognozele cercetătorilor arată că dezvoltarea proiectelor de Inteligenţă Artificială va avea un impact serios în economie, dar şi în societate.

G4Media.ro a adresat Guvernului o întrebare pe tema absenţei României de la eveniment. Vom reveni cu răspunsul când Executivul îl va comunica.

Un secretar de stat din Ministerul Cercetării și Inovării ar fi participat la evenimentul de la Bruxelles de marţi, potrivit unui comunicat al ministerului. Este vorba despre Ciprian Preda. Nu e clar în acest moment de ce oficialul român nu s-a numărat printre semnatarii declaraţiei.

Ce înseamnă Declaraţia de Cooperare pentru Inteligenţa Artificială

continuare: g4media

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

One Reply to “Guvernul Dăncilă rupe România de avangarda cercetării: suntem printre puţinele state UE care nu vor cooperare pe Inteligenţa Artificială şi tehnologia Blockchain”

  1. Blockchain si inteligenta artificiala sunt limbi straine pentru ei.
    Ei nu stiu nici macar sa citeasca, cereti prea mult de la „mininatul” nostru guvern.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.