Un contract de circa 4,1 milioane lei pentru servicii de salubrizare și curățenie a fost acordat de catre Compania Aeroporturi București printr-o procedură de negociere fărăr anunț de participare. Compania a motivat alegerea acestei proceduri prin faptul că e o situație de urgență, după ce în urmă cu o luna aeroporturile Capitalei au rămas fără aceste servicii după ce contractul vezhi de 17 ani a expirat. Acum, contractul pentru curățenie a fost atribuit unei asocieri de firme din care una este o cunoscută abonată la contracte din bani publici. 

Potrivit unui anunț de atribuire publicat în SEAP, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a atribuit un contract în valoare de 4,103,573.83 RON fără TVA pentru „Servicii de curatenie, salubrizare si colectare selectiva în spațiile aferente terminalelor de pasageri” către asocierea SC Libro Events SRL si SC ISM Sophie Construct SRL.

Atribuirea s-a făcut după o negociere fără anunț de participare, iar CNAB a justificat procedura prin „situația de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”.

De pe 1 februarie Aeroportul Otopeni a rămas fără un prestator pentru serviciile de curățenie și salubrizare dupa ce contractul încheiat încă din 2001 nu a mai fost prelungit. Ministerul Transporturilor a trimis atunci Corpul de Control să facă verificări la CNAB, iar directorul Companiei și-a dat demisia la doar câteva zile după.

 

continuare: hotnews

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.