Dacă PSD ar fi fost o companie, peste 80% dintre punctele sale de lucru ar fi fost închise de ANAF din cauza ilegalităților financiar-contabile comise în 2016.

Asta reiese dintr-o analiză întocmită de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi publicată, la mijlocul lunii februarie, în Monitorul Oficial al României.

AEP a constatat că, din totalul de 47 de filiale PSD (41 de organizaţii judeţene plus cele de la Sectoarele Capitalei), doar şase au respectat normele legale privind finanţarea partidului (Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Ialomiţa, Maramureş, Sectorul 2 şi Sectorul 6).

În celelalte cazuri, experții AEP au dispus sancțiuni care variază de la amendă la indicația de refacere totală a contabilității din 2016.

Potrivit analizei, 26 de filiale PSD nu şi-au organizat deloc contabilitate proprie în anul electoral 2016. Şi tot 26 este numărul filialelor PSD care nu au transmis către AEP modificările operate în registrul fiscal aferent acelui an.

Suma oficială pe care PSD a adunat-o în 2016 − şi cu care, deci, a câştigat detaşat atât alegerile locale, cât şi alegerile  parlamentare − a fost de 37,2 milioane de lei, adică aproximativ 8 milioane de euro.

 

continuare: pressone

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.