​Exclusiv, dar si penibil: Statistica publica mai nou doi indicatori: unul intern si altul extern. Pentru ziaristi, constructiile urca cu peste 7% in ianuarie. Pe site-ul INS ele urca mult mai lent….Raspunsul INS: Calculele nu erau

Foto: Hotnews

Vineri, Institutul National de Statistica a transmis vreo 5 comunicate de presa. Le-a arhivat frumos intr-un fisier pe care l-au dat jurnalistilor. Fiecare ziarist a scris stiri din ceea ce Statistica a livrat. Partea proasta e ca intr-o tara normala, la informatiile pe care Statistica le face publice, sunt atenti nu dor ziaristii, ci si analistii economici locali si investitorii straini, care analizeaza starea economica a tarii si trasmit pe bani multi, celor cu care au contracte. Luni  dimineata, un astfel de fond strain de investitii strain, m-a sunat. “Taiem orice investment la Romania. Voi minte strainatatea, inacceptabil este!”, zice Vocea. Mirat, il rog sa-mi dea detalii. Si omul imi da.

In comunicatele transmise vineri, lucrarile de constructii din Romania cresteau cu peste 7%. In cele postate luni pe pagina INSSE.ro, cresterea era de numai 5.8%. Strainii vedeau cresterea de la noi ca una din cele mai mari din zona si faceau recomandari de a se investi in acest sector. Luni insa, acelasi INSSE.ro scrie ca de fapt cresterea de peste 5%, lucru care modifica substantial datele ecuatiei.

Evident, reporterul HotNews a intrebat la INS ce se intampla. Raspunsul este naucitor:

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.