Știați că…

  • plătim o instituție cu buget de aproape un milion de euro care ar trebui să ocrotească drepturile persoanelor cu dizabilități?
  • această instituție ar fi putut să se autosesizeze după declarațiile privind “autiştii” ale premierului Viorica Dăncilă?
  • Consiliul despre care vorbim este condus de un fost deținut de drept comun care a avut şi un mandat de senator PSD?

Nimic din CV-ul lui Butnaru nu are legătură cu drepturile persoanelor cu dizabilităţi

În interviul pe care l-a acordat joi, 15 februarie, postului tv Antena 3, premierul Viorica Dăncilă i-a numit “autiști” pe cei care “dezinformează Uniunea Europeană, în ciuda faptului că știu adevărul”.

“Aceşti oameni, cred că sunt autişti, şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă”, a spus premierul României.

Declarația a stârnit indignarea unor asociații care au grijă de copii cu tulburări din spectrul autist (TSA) și, totodată, a determinat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) să se autosesizeze.

A doua zi, vineri, Viorica Dăncilă și-a cerut scuze printr-un comunicat de presă. Ea a precizat că nu intenţionase să jignească persoanele cu TSA, iar ulterior a spus că îi pare rău că s-a înțeles acest lucru.

Luni, 19 februarie, președintele CNCD, Asztalos Csaba, a declarat pentru Agerpres că premierul a depus un punct de vedere referitor la acest incident. Viorica Dăncilă a fost citată să participe, marţi, la audierile din acest dosar, împreună cu moderatorul Mihai Gâdea.

Pe lângă CNCD însă, mai există o instituție plătită din bani publici ca să apere drepturile persoanelor cu dizabilități. Probabil n-aţi auzit niciodată această denumire:

Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități.

CMICODPD.

Continuare: pressone

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.