Comisia pentru munca din Senat a dat marti un raport de respingere propunerii legislative apartinand USR prin care pensiile speciale, exceptand cele militare si ale magistratilor, se abroga, a anuntat senatoarea USR Florina Presada, pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit acesteia, senatorii PNL si PMP din comisie s-au abtinut de la vot, iar cei de la PSD au fost cei care au votat respingerea proiectului.

Senatul este prima camera sesizata, Camera Deputatilor fiind decizionala.

Proiectul prevede menţinerea a două excepţii de la abrogare – pentru pensiile militare de stat, excepţie care există şi în celelalte ţări membre NATO, şi pentru pensiile magistraţilor, unde Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) recomandă un regim de pensionare special, potrivit Agerpres.

In expunerea de motive, initiatorii sustin ca proiectul urmareste „restabilirea egalităţii în relaţia cu statul prin abrogarea regimurilor de pensii speciale şi revenirea la principiul contributivităţii. Regula trebuie să fie, potrivit acestora, ‘la contribuţiile egale – pensii egale’.”

„Numarul celor care beneficiaza de pensii de serviciu instituite prin legi speciale este de 184.000 persoane, iar bugetul total pentru aceste pensii speciale este de 6,6 miliarde lei in 2017,” arata acestia in expunerea de motive.

 

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.