Cel mai mare aeroport din România a devenit o vacă de muls pentru cei care îl conduc, dar şi pentru funcţionari din ministerul Transporturilor. Este concluzia unui raport al Corpului de Control al premierului.

Unii directori, angajaţi ai companiei, dar şi funcţionari din minister, şi-au plătit ilegal salarii de mii de euro, dar şi deplasări de lux pentru aşa zise programe de formare profesională. În schimb, investiţiile în infrastructură au tins spre zero.

Cum ar fi să munciţi doar o oră timp de o jumătate de an şi să ridicaţi un salariu de 4.500 de lei în fiecare lună? Aşa s-a întâmplat la Aeroportul din Otopeni, spune Corpul de Control al Premierului. Inspectorii au verificat sistemul de securitate şi au descoperit astfel de angajaţi, care în 2016, au fost doar pe hârtie la muncă. Cu un an mai devreme, 4 înalţi funcţionari din ministerul Transporturilor au fost angajaţi de directorul Aeroportului în Consiliul de Administraţie. Ilegal, spun inspectorii, care au calculat că unii dintre funcţionari ar fi primit câte 28 de mii de euro fiecare.

Continuare PROTV

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.