Sase dintre inspectorii scolari judeteni revocati de fostul ministru al educatiei Liviu Pop si repusi in functii de justitie au primit din nou calificativ nesatisfacator din partea Ministerului Educatiei. Aceasta inseamna ca au fost din nou pusi pe liber. Evaluarea facuta de minister este ilegala, sustin inspectorii contactati de HotNews.ro, care descriu neregulile intalnite si spun ca vor contesta procedura.

Surse apropiate situatiei au afirmat pentru HotNews.ro ca motivul noii incercari de a-i indeparta pe respectivii inspectori este politic, lucru dezmintit de reprezentanti ai ministerului. La fel ca prima data, si acum inspectorii au fost anuntati de calificative vineri seara, prin fax.

  • Sefii inspectoratelor scolare din 13 judete au fost revocati de fostul ministru al educatiei Liviu Pop, in urma cu jumatate de an, printr-un fax trimis vineri seara (Detalii aici).
  • Noua dintre acestia au contestat in instanta decizia Ministerului, sapte au castigat si au fost repusi pe functii, iar sase dintre cei repusi pe functii au primit acum din nou calificativ nesatisfacator

Luminita Barcari, seful Inspectoratului Judetean Ialomita, a declarat pentru HotNews.ro ca “ne-au trimis copii dupa niste fise de evaluare care nu sunt ale noastre”, ca actele de la minister nu respecta metodologia si ca le-au primit “vineri, la ora 21:00”.

Surse apropiate situatiei au afirmat pentru HotNews.ro ca motivul noii incercari de a-i indeparta pe generali este politic: “Daca esti de la partid, accepti lista cu directori pe care o vor si ii pui pe aia, indiferent de concurs”.

De cealalta parte, Oana Bucur, secretar de stat in preuniversitar, a afirmat pentru HotNews.ro ca ora tarzie la care inspectorii au primit evaluarea “este legata de alimentarea cu hartie si de alte probleme ale aparatelor din judet”, ca Ministerul le-a trimis “pana la ora 2, conform programului de lucru”, ca ele vor fi retrimise astazi prin posta si ca motivul calificativelor primite nu este politic: “Eu ma indoiesc ca a avut cineva ca si criteriu apartenenta politica sau astfel de motive”.

Luminita Barcari, inspectorul scolar general al judetului Ialomita: Fisa de evaluare trimisa acum de Minister este ilegala

 

Continuare: hotnews

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.