Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Cherecheş, a anunţat, luni, pe pagina de socializare, că instituţia pe care o conduce înfiinţează Compartimentul pentru Integritate şi Anticorupţie. Aceasta în condițiile în care Cherecheș însuși este inculpate pentru luare de mită.

Primarul a menţionat că viitorul compartiment va funcţiona în baza unor modele funcţionale din străinătate, dar şi ca o măsură de prevedere, mai ales că la rândul sau a fost supus provocărilor şi instigărilor celor care doresc să obţină avantaje nelegale de pe urma celor care administrează bunul public.

La nivelul acestui compartiment vor fi colectate, centralizate şi prelucrate informaţii pe care cei care se consideră lezaţi de fapte de corupţie sau de abuzuri ale funcţionarilor le vor putea face cunoscute, cetăţenii putându-se adresa cu încredere persoanelor specializate ce vor deservi acest compartiment, mai susţine Cherecheş. Totodată, aceste informaţii vor fi transmise, mai departe, către instituţiile statului cu atribuţii în acest sens. De asemenea, se doreşte colaborarea cu specialişti din cadrul ambasadelor SUA, Marii Britanii, Germaniei, Suediei, Norvegiei şi a Franţei.

„De multă vreme îmi doresc ca cetăţenii să se poată adresa cu încredere unui corp de oameni integri şi profesionişti care să preia nemulţumirile, sesizările faptelor de corupţie sau asimilate faptelor de corupţie, abuzurilor, dar şi chestiunilor ce ţin de lipsa de integritate şi moralitate a angajaţilor din primărie (…) Acest Compartiment pentru Integritate şi Anticorupţie în cadrul administraţiei publice locale a Municipiului Baia Mare doresc să se adreseze şi angajaţilor de la nivelul autorităţii locale care de foarte multe ori sunt provocaţi şi instigaţi să facă acte cu caracter nelegal, fiind deseori supuşi unor tentaţii de ordin material. În cele mai multe dintre aceste situaţii se doreşte ori rezolvarea pe căi nelegale a unor situaţii care nu îşi pot găsi rezolvarea legală sau eliminarea acelor angajaţi de la nivelul administraţiei publice locale pentru că deranjează sau pentru că nu acceptă compromisuri sau ilegalităţi”, a scris Cătălin Cherecheş pe pagina de socializare.

via Romania Libera

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.