Premierul a declarat joi seara că și-a propus ca Bruxellesul să fie informat corect, adică să primească informațiile de la Guvern.

Viorica Dăncilă a acuzat, la Antena 3, dezinformări ale românilor de la Bruxelles, adăugând că nu exclude să fie și din țară. ”Știu cât rău ne-a făcut Monica Macovei în PE”, a spus Dăncilă, precizând că și-a propus ca Bruxellesul să fie informat corect, prin informații primite de la Gvuernul de la București.

Referitor la acuzațiile că acest executiv ar încerca îndepărtarea de UE, Dăncilă a respins acuzațiile, venind cu două argumente: ea cunoaște foarte bine Uniunea după nouă ani petrecuți la Bruxelles și este primul guvern cu un vicepremier responsabil cu parteneriatele strategice.

”Cum poate un europarlamentar să îndepărteze România de Europa? Un om care nouă ani a stat la Bruxelles cunoaşte instituţiile, cunoaşte regulile europene şi ştie cât de importantă este participarea noastră ca stat membru în această construcţie europeană. Legat de parteneriatul strategic – este primul Guvern care are un vicepremier care se ocupă de parteneriate strategice, în special pe parteneriatul strategic cu SUA. Deci cred că doar aceste două lucruri arată, să mă exprim elegant, că dezinformează şi că ştiu realitatea, dar nu vor să o accepte şi să o vadă. Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă”, a conchis ea.

 

Continuare: euractiv

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.