Vagoane dispărute, incompetență privind cheltuirea banilor publici pentru autostrăzi și drumuri naționale, sporuri și prime ilegale, sunt câteva concluzii ale inspectorilor Curții de Conturi, ce s-au conturat anul trecut asupra conturilor de execuție întocmite pentru exercițiul bugetar al anului 2016.

În raportul Curţii de Conturi pe anul 2016, inspectorii au menţionat că au fost identificate 21.427 de cazuri de abateri, care au generat venituri suplimentare de 978,1 milioane lei, prejudicii de 687,6 milioane lei sau erori financiar-contabile de 43,225 miliarde lei (aproximativ 9,2 miliarde de euro).

Banii pentru 20 de kilometri de autostradă

În companiile şi societăţile subordonate Ministerului Transporturilor şi cel al Comunicaţiilor, inspectorii Curţii de Conturi au realizat mai multe controale (de audit financiar şi de conformitate).

Pe lângă abaterile şi prejudiciile constatate, angajaţii Curţii de Conturi au precizat că mai multe instituţii nu au fost în stare să cheltuiască banii publici pentru diverse proiecte de investiţii şi dezvoltare.

capital

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.