Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a distribuit pe contul sau de Facebookun filmulet in care se afirma ca, potrivit legilor actuale, orice cetatean poate fi condamnat pe baza camerelor video pentru o crima pe care nu a comis-o daca “politia incompetenta” vrea sa gaseasca “un tap ispasitor”.

“La metrou are loc o crima. Se poate intampla sa fii si tu in preajma. Si se poate intampla ca politia incompetenta sa nu-l identifice pe ucigas si sa caute un tap ispasitor. Iar tu ai putea fi acel tap ispasitor. Politia ar spune ca tu esti inregistrat pe camerele de luat vederi desi nu se vede foarte clar. Asta ti se poate intampla acum, chiar tie!”, se arata in afirmatiile postate in acest videoclip.

 

Autorul videoclipului, distribuit initial pe Facebook de Adi Cosman, viceprimar PSD Craiova, afirma ca “daca se modifica legea, iar Directiva Europeana intra in vigoare, atunci tu vei avea dreptul sa ceri expertizarea probei video”.

“Justitia poate fi de partea ta! Nu de partea politiei sau a procurorilor incompetenti”, se mai arata in aceste imagini.

Judecatorul Cristi Danilet a contrazis insa afirmatia, pe contul sau de Facebook, afirmand ca “expertiza audio-video exista de peste 15 ani in legislatia noastra”.

“Pe cuvantul meu de profesionist ca este o minciuna ceea ce vi se spune aici. Expertiza audio-video exista de peste 15 ani in legislatia noastra. Pe baza actualului cod de procedura penala orice imagine sau inregistrare poate fi contestata inca din faza de urmarire penala”, a scris Cristi Danilet, care a postat si extrase din codul de procedura penala in acest sens. Drept comentariu la postare voi da extrase din actualul Cpp in vigoare din 2014 care permite asemenea expertize si HG 368/1998 privind INEC unde se gasesc experti pe acest domeniu.

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

2 Replies to “VIDEO Lia Olguta Vasilescu distribuie pe Facebook un filmulet in care se afirma ca orice om poate fi condamnat pentru o crima de “politia incompetenta” pe baza inregistrarilor neclare ale camerelor video

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.