Peste 100 de parlamentari PSD au semnat o initiativa legislativa, inregistrata pe 20 decembrie, care prevede ca faptele savarsite de demnitari ce determina conflictul de interese sa se prescrie in termen de 3 ani. Proiectul este asumat, potrivit expunerii de motive, de deputatul PSD Catalin Radulescu, condamnat definitiv la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare in decembrie 2016 pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Ce prevede proiectul:

Art. 25 se completeaza cu un nou alineat, 5:
“Faptele savarsite de persoanele aflate in exercitarea demnitatilor publice sau functiilor publice ce determina existenta conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate se prescriu in termen de 3 ani de la data savarsirii lor.”

Initiatorii propun introducerea unui termen de prescriptie a faptelor ce determina existenta conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, avand in vedere ca si in materie mai grava, a ilicitului penal, exista o astfel de institutie juridica, mai precis prescriptia raspunderii penale. De asemenea, nu este nici moral si nici legal ca aceste fapte sa fie imprescriptibile,” sustine Radulescu in expunerea de motive.

Acesta este unul dintre cele patru proiecte initiate de Radulescu si care au aparut ca fiind inregistrate la Camera Deputatilor pe 20 decembrie. Celelalte trei sunt proiecte de modificare a legilor justitiei, despre care Radulescu a declarat dimineata ca sunt vechi de doua luni si nu stie de ce abia acum au fost publicate.

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.