Brandurile nu ezită să continue susținerea pentru Antena 3 și România TV.
În timp ce aceste două posturi se întrec în minciuni pentru a discredita protestele împotriva acaparării justiției, inclusiv cu largul concurs al unor ”ziariști” aflați în buzunarul lui Liviu Dragnea, brandurile din lista de mai jos sunt fericite că le pot plăti costurile.

Nu e simplu să explici de ce zeci de mii de oameni sunt în stradă, așa că PSD-ul are nevoie ca televiziunile de casă să creeze conspirații care par plauzibile pentru oamenii simpli care urmăresc aceste posturi.
În emisiunea despre care scriem, cel care le livrează este Paul Hitter, artist și susținător PSD, celebru mai degrabă pentru vederile lui de extremă dreaptă, lupta împotriva drepturilor minorităților sexuale și împotriva vaccinării.

Oamenii care luptă împotriva dezastrului adus de PSD sunt făcuți ”agitatori”, ”manipulatori”, ”papagali” și ”subversivi”, se minte grosier, se folosesc datele publice oferite de Corupția Ucide și Funky Citizens arătându-le drept ”dovezi” pentru aberațiile din platou. Titlul sub care e livrată păcăleala este ”Organizația națională de guerilla #rezist”, poate dă și iz de război poveștii, să se sperie telespectatorii mai rău.

Lupta activiștilor nord-americani împotriva administrației Trump și hashtag-ul #resist devin, în logica antenistă, dovada că protestele din România sunt susținute tocmai de această administrație, pentru că Ambasadorul SUA în România este unul dintre miile de oameni care s-au pronunțat împotriva distrugerii justiției.

Se toarnă și ”Soroș” peste ciorba de manipulare, angajații A3 și invitații fac orice pentru dezinformare, întregul discurs amintește de aberațiie partidului comunist.

Invitatul PNL (singurul care nu vine pregătit să susțină aberațiile) este întrerupt non-stop, neputând să pună punctul pe i pe fiecare dintre minciuni.

Muntele de minciuni din emisiune a fost disecat recent și la un curs despre manipulare.

Cine susține, zi de zi, astfel de manipulări?
Trei concerne mari, dar și companii mai mici pompează bani.

Cele trei sunt Zdrovit (suplimente alimentare), Biofarm (tot suplimente alimentare) și Procter&Gamble.
În ordine alfabetică, nu cea a ipocriziei:

888.ro Difebiom Milde
Academia De Coafura Cristi Pascu Digenzym Nalgesin
ACC 600 Dormeo Nissan Qashqai
ACE Dr. Oetker Noroc
Activa-T Dri Buddi No-Spa
Agricola Dulcolax Nutrition
Alevia Easymaxx Omv Petrom
Alpha Bank Enel Paduden
Altex Engie Paid
Always Enterol Paralela 45
Anghirol Essentiale Patria Bank
Apa Nova Extravalerianic Penny
Ariel Fairy Peugeot
Baneocin Faringo Intensiv Prestogel
Beres Drops Fervex Profi
Bioflu Fiobilin Regis
Bixtonim Fixodent Renarthro
Blend A Med Flexi Readers Renault
Blue Air Fortifikat Romantic FM
Bonilash (Sensiblu) Gillette Rompetrol
Bonux Gripovit Roomba
Braun Hankook Rose Mary Vermouth
Calcidin Head & Shoulders Saniuta
Carbocit Hepatoprotect Sankom Classic Bra
Carmol Herbaflu Sedatif PC
Carrefour Ibutop Semana
Catena Icredit Sennalax
Cavit Intimohelp Sensiblu
Cicatridina Johnnie Walker Septolete Omni
Classic jucarie.ro Septosol
Cleanmaxx Jumbo Shiatsu Massager
ClinSin Med La Doi Pasi Ssangyong
Colafast La Minut – Mustar Stalinskaya
Coldrex Lacalut Stone
Colebil LaJumate.ro Tazovsky Vodka
Cris-Tim Leroy Merlin Telekom Romania
Cyclone Lidl Toffifee
Dacia Linex Tomi
Dedeman Loncolor Toyota
Delikat Luteina Triferment
Delimano Magne B6 Tuborg
Delma Magnevie Turkish Airlines
Dero Mcdonald’s Vincon
Detrical Media Galaxy Vitamax
Devaricid Medlife Vitarid-R
Dicarbocalm Merci Vodafone
Diclac Metro Cash&Carry Zaplo IFN
 • Date din ultimele trei săptămâni.

Ulterior publicării aacestui articol, și cei de la Vice au scris despre emisiunea plină de minciuni și fantasme a Antenei 3.
La o săptămână de la emisiune, Răzvan Dumitrescu a recidivat cu o nouă ediție, la fel de plină de minciuni și insinuări. Parte din manipulările din această nouă emisiune au fost disecate, din nou, de Vice.

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

22 Replies to “Manipularea costă, brandurile cotizează

  1. Sigur că există firme care fac și altceva înafară de profit, dar dacă vorbim de cele care plătesc sute de mii de Euro pentru ca oamenii să fie păcăliți, orice bine fac aceste firme altundeva este insignifiant comparat cu răul făcut aici.
   Fără banii acestor firme România ar fi scârbită de ideea de a avea conducători penali.
   Cu banii acestor firme, A3 și RTV împroașcă panică și confuzie și ajungem nu să ostracizăm infractorii, ci să-i lăudăm și votăm.

  1. Locul unde merg banii lor arată că nu le pasă de țară, nu le pasă nici măcar de economie, le pasă doar de interesul imediat, să ajungă la câțiva clienți în plus.

   1. Lucrez ca media buyer la o corporatie destul de mare (aprox. 100 milioane Euro profit pe an) , dar care nu are nici o legatura cu Romania. De fapt eu decid unde si cand sa cumpar reclame. Daca nu exista un scandal international cu acel post de TV sau acel ziar sau revista, cei din conducere nu prea stiu pe unde facem reclame, la fel si la aceste companii care cumpara reclame la Anetna 3, daca media buyer al companiilor e PSD-ist?
    De aceea noi trebuie sa ne miscam, sa scriem la companiile mama ca sa atragem atentia sefilor mari cu ce au de a face, sa afle si sefii mari ca pe social media e o lista cu branduri care sint boicotate si companiile lor sint vizate.
    Sint sigur ca CEO de la Peugeot sau de la Johnny Walker nu au idee unde fac ei reclama in Romania si cine e Antena 3 sau Romania TV. Insa poate daca afla ca pe social media (Facebook, tweter, etc.) e un curent negativ, atunci or sa se ia masuri.

 1. Pentru diaspora!

  Ar trebui sa scriem si la firmele din Romania si la headquarters. De ex. Dr. Oetker, trebuie sa scriem la Dr. Oetker Romania si CC. la Dr. Oetker international, si in romana si in engleza. La headquarters poate sint mai responsabili si nu stiu exact situatia din Romania, daca primesc mai multe solicitari, poate se fadc shimbari de la headquarters.

  Pentru cei din Romania, am o intrebare: Exista Antena 1 si Antena 2? Daca da, e aceeasi companie cu Antena 3? Daca da, atunci cand scriem la brandurile care fac reclama poate ar trebui sa scriem de toate antenele, altfel daca isi retrag publicitatea numai de la Antena 3, in continuare Antena 3 o sa ia banii de la Antena 1 si 2.

  1. Antena 2 nu exista, e AntenaStars. A1 si A3 sunt in acelasi grup patronal de infractorul voiculescu, dator la stat cu vreo 60 milioane euro. Din cate se stie public si a fost depistat …

   1. Multumesc! Am trimis deja emailuri la firmele internationale, nu toate ca multe nici nu stiu daca sint romanesti sau internationale, ma refer la medicamente.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.