Consiliul de Administratie al Romgaz a decis joi, 14 decembrie, demiterea lui Virgil Metea din functia de director general al companiei, desi acesta se afla in plin mandat acordat in baza OUG 109/2011, potrivit unor surse HotNews.ro. In locul sau a fost numit Emil Cindrea, fost director general adjunct al companiei, fiind unul dintre persoanele urmarite penal de catre DIICOT in dosarul gazelor ieftine pentru InterAgro. Potrivit unor surse HotNews.ro, lui Virgil Metea i se imputa prejudicii de 160 de milioane de lei la nivelul companiei, cauzate de faptul ca ar fi fost vandut gaze ieftine fara respectarea legislatiei in vigoare, fapte constatate de Curtea de Conturi in 2016.

Demiterea lui Metea are loc la doar 7 luni dupa ce a primit un nou mandat de patru ani in functia de director general. Virgil Metea este director general al Romgaz din 2013.

Emil Cindrea a fost director general adjunct pana in martie 2016, cand si-a dat demisia.

Potrivit unor surse HotNews.ro, lui Virgil Metea i se imputa prejudicii de 160 de milioane de lei la nivelul companiei, cauzate de faptul ca ar fi fost vandut gaze ieftine fara respectarea legislatiei in vigoare, fapte constatate de Curtea de Conturi in 2016. Curtea de Conturi obliga Romgaz sa recupereze acest prejudiciu de 160 de milioane de lei.

Una dintre constatarile Curtii de Conturi este ca societatea ar fi livrat in perioada 2013-2014 gaze naturale pe piata reglementata peste cantitatea pe care ar fi fost obligata sa o livreze, potrivit legislatiei. Pretul de livrare pe piata reglementata era mai mic decat cel de pe piata libera. Impotriva deciziei Curtii de Conturi, Romgaz a formulat contestatie, insa a fost respinsa. Ulterior, societatea a formulat actiune in contencios pentru anularea deciziei, se arata in rapoartele Romgaz. Conducerea societatii nu este de acord cu concluziile Curtii de Conturi si de aceea situatiile financiare ale companiei la 30 septembrie 2017 nu includ ajustari in legatura cu aceste aspecte, se arata in raportul pe trimestrul trei din 2017 al companiei.

Via hotnews

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.