Primăria condusă de Gabriela Firea a blocat piața în care, în ultimul an, au avut loc proteste anti-PSD, folosind instituții culturale și educative pentru organizarea unui târg de Crăciun, pe repede-înainte. În spatele deciziei, se întrevede mecanismul de partid.

Totul a plecat, oficial, de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), condus de PSD-istul Florian Lixandru. Execuția a fost comandată apoi prin ARCUB și „Proedus”, două entități-satelit ale PMB, ai căror directori sugerează că nu au avut de ales.

Lucrurile s-au mișcat ca unse: în urmă cu o săptămână, ISMB a trimis, către Primăria Capitalei, o solicitare prin care cerea organizarea, în Piața Victoriei, a unui „Târg de sărbători – Festival de colinde și obiceiuri de iarnă”. La două zile distanță, Primăria a aprobat și a însărcinat Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive „Proedus” și  ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti să se ocupe de organizare.

Am încercat să aflăm de ce și-a dorit, brusc, Inspectoratul Școlar al Municipiului București un festival de colinde în fața Guvernului, într-un spațiu fără acces pietonal, unde nu se organizează de obicei evenimente artistice. Am primit câteva răspunsuri evazive, în care interlocutorii încercau să explice încurcați cum au ajuns niște instituții care se ocupă cu educația și cultura să inițieze, peste noapte, târguri de sărbători și festivaluri de colinde.

Continuarea: recorder.ro

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.