Mai mulți deputați de la Uniunea Salvați România nu sunt lăsați să participe la dezbaterile pe legile justiției din plenul Senatului, în calitate de inițiatori de amendamente. Ei acuză conducerea Parlamentului de „bolșevism”, după ce nu au fost lăsați nici măcar la balconul unde în mod normal are acces presa.

ACTUALIZARE 11.30. În debutul şedinţei, PNL, USR şi PMP au solicitat amânarea dezbaterii ultimelor două legi ale Justiţiei, transmite News.ro. ”Vă propun să amânaăm votul până la 1 februarie pentru a exista timpul necesar să fie analizate modificările. Dacă nu se acceptă retragerea de pe ordinea de zi a celor două legi, PMP nu va participa la lucrările Senatului”, a anunţat senatorul PMP Traian Băsescu. ”Aceeaşi solicitare o are şi grupul PNL. Motivul este încălcarea regulamentului. Nu putem să încălcăm la infinit regulamentul. Raportul se trimite plenului cu cel puţin trei zile lucrătoare înainte de dezbaterea în plen. Acest raport trebuia distribuit de vineri, dar a fost distribuit azi-dimineaţă, ca şi ieri de altfel la legea 303/2004”, a spus şi senatorul PNL Mario Oprea.

Solicitările opoziţiei au fost însă respinse prin vot de majoritatea PSD – ALDE – UDMR. Senatul este cameră decizională în cazul ambelor acte normative.

Deputații USR spun că au fost puși bodyguarzi la intrările în plenul Senatului și acuză că le sunt încărcate drepturile constituționale, putând să participe la dezbaterile de la Senat, ca deputați, în calitate de inițiatori de amendamente la legile justiției.

„Dacă vă zice șeful dumneavoastră să ne luați la bătaie, ne luați la bătaie?”, le-a spus un deputat de la USR, acuzându-i de abuz și de ultraj față de un ales al neamului.

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.