Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis directorilor APIA din teritoriu că va desfiinţa instituţia dacă angajaţii vor mai continua să protesteze faţă de tăierile salariale, au declarat surse politice pentru „Adevărul“. Ca să arate că nu glumeşte, Daea le-a transmis directorilor că banii europeni pentru fermieri vor fi atraşi printr-o altă instituţie: AFIR.
Miercuri este aşteptat un protest de amploare al angajaţilor APIA. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, face în continuare presiuni ca angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) din întreaga ţară să renunţe la protest. Salariaţii APIA sunt nemulţumiţi de faptul că noua lege a salarizării, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018, le va diminua salariile cu sume între 700 şi 2.800 de lei. Iar diminuarea lefurilor nici măcar nu se aplică unitar, pentru toţi angajaţii, ci numai celor din teritoriu. Angajaţii APIA din Bucureşti vor rămîne cu salariile intacte.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a cerut directorilor din ţară să-i potolească pe angajaţi, pe motiv că ar trebui să se mulţumească şi cu banii rămaşi în urma tăierilor salariale. Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că Daea i-a ameninţat pe directori şi pe liderii de sindicat că va desfiinţa cu totul APIA dacă oamenii nu renunţă la protest, iar banii europeni pe care România îi atrage pentru fermieri vor fi distribuiţi printr-o altă instituţie din subordinea Ministerului Agriculturii: Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale ( AFIR). Sursele citate suţin că unii directori, în principal cei sprijiniţi politic de PSD, încearcă să le pună pumnul în gură angajaţilor şi îi împiedică să protesteze în faţa instituţiilor. Pe de altă parte, liderii de sindicat pregătesc miercuri o amplă grevă în faţa Ministerului Agriculturii, la care vor lua parte sute de angajaţi APIA din toată ţara.

Citeste mai mult: adev.ro/ozxnc5

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.