Sub pretextul unor cursuri de formare profesională, Primăria Generală a Capitalei își trimite angajații în concedii plătite din bani publici. Fenomenul (despre care Recorder a scris aici și aici) este prezent în sute de instituții din toată țara, însă PMB face notă aparte prin generozitatea cu care își tratează angajații.

După ce, în lunile de vară, a trimis 500 de funcționari la cursuri pe litoral sau în stațiuni montane, acum 200 de angajați din Primărie își vor petrece și vacanțele de iarnă pe banii instituției. În hoteluri de trei și patru stele, cu însoțitor gratuit și mese incluse.

Primăria Municipiului București (PMB) a încheiat, numai în a doua jumătate a acestui an, două contracte de achiziții pentru cursuri de formare profesională. Conform anunțurilor de participare de pe site-ul instituției, în iunie 2017, PMB a alocat 2.050.000 de lei (aproximativ 450.000 de euro). Trei luni mai târziu, Primăria a decis să suplimenteze numărul de cursuri achiziționate și a lansat un nou anunț de participare, alocând încă 820.000 de lei (circa 180.000 de euro). Din aceste sume, numai o treime merg către programe educaționale, restul reprezentând costuri de cazare și masă pentru funcționarii din PMB și însoțitorii lor.

Continuare: recorder.ro

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.