„O organizație anarhistă a fost prezentă la protestele de duminică seara, din Capitală, față de legile justiției. Este vorba despre mișcarea de tip anarhist FreeKekistan, care a afișat o pancartă în linia întâi. Printre mesajele folosite de ei, a fost observat #rezistență”, a transmis Antena 3, în timpul protestelor din Bucureşti şi alte oraşe din ţară, pe tema legilor justiţiei.

Dar cine sau ce e Kekistan?

 

„Este o organizaţie radicală, care are o simbolistică foarte apropiată cu simbolistica nazistă a Ku Klux Klanului, a organizaţiilor neo-naziste”, astfel a sunat una din intervenţiile din studio, aparţinându-i lui Costin Georgescu, fost şef al SRI în perioada lui Emil Constantinescu.

Potrivit Aktual24, care citează  Urban Dictionary, „Kekistan este o parodie online, dominată de trolli, care şi-au inventat ironic o etnicitate proprie şi îi atacă cu meme-uri pe extremiştii de dreapta şi de stânga. Aşa zisul lider al Kekistanului este un utilizator de YouTube, Big Man Tyrone, un camerunez care trăieşte în Marea Britanie”.

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.