În această dimineaţă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost invitat la Adevărul Live. Audienţa a fost bună, însă anumite aspecte ne-au atras în mod special atenţia.

Toată lumea este obişnuită cu prezenţa aşa-zişilor „fani“ virtuali, însă cât de greu este să-i prinzi pe aceştia? Mai ales atunci când se folosesc de calculatoarele Primăriei şi de cele ale Autorităţii Electorale Permanente pentru a publica mesaje de susţinere la adresa Gabrielei Firea, pe site-ul www.adevarul.ro.

Să începem cu începutul.

Colegii de la departamentul IT au sesizat o creştere uşor neobişnuită a numărului conturilor de utilizator create pe adevarul.ro, cu ocazia emisiunii mai sus menţionate. Nimic special sau ciudat aici. Obişnuiţii site-ului ştiu că nu se poate comenta fără cont activ, iar doamna primar a stârnit un interes real în rândul cititorilor avizi de opinie. Problema intervine după aceea. Din pură curiozitate, am zis să verificăm câteva dintre IP-urile folosite la crearea conturilor brusc apărute, mai ales prin prisma numelor comune care au fost atribuite acestora. Nu strică niciodată să dai două click-uri, nu? Ca să fim pe înţelesul tuturor, o adresă IP este unică şi este atribuită unui singur dispozitiv, conectat la o anumită reţea de Internet. Practic, este buletinul de identitate al unui calculator, telefon sau tabletă, conectate la Internet. Surpriză. Printre conturile verificate am găsit trei care au fost create de pe adrese IP care aparţin de instituţii publice. Pentru cei care nu cunosc, există un site extrem de uşor de folosit, care îţi spune exact regiunea geografică, clientul şi provider-ul de Internet care aparţin de o anumită adresă IP.

Citeste mai mult: adev.ro/oy9wq8

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.