Caz revoltător de cheltuire a banului public într-o localitate din Botoşani. Primăria din Dimăcheni a rămas fără niciun leu, după ce salariile angajaţilor au fost majorate în vara.

Inţial, pentru plata lefurilor, s-au luat bani de la investiţii, însă şi aceia s-au terminat, aşa că a urmat colapsul. Acum nu mai sunt fonduri nici măcar pentru benzina microbuzului şcolar, iar elevii nu mai au cum să meargă la cursuri.

Microbuzul care ducea 50 de elevi la şcoala aflată la 6 km depărtare a rămas fără carburant în urmă cu o săptămână. Pentru că toate conturile primăriei sunt goale, şoferul nu a mai primit bani să realimenteze. Din această cauza, unii elevi stau acasă.

Lidia Hrițcu, părinte: “I-am trimis odată la şcoală pe jos şi, crede-mă, când ceilalţi copii au terminat orele, au ajuns ai mei la şcoală. Dacă plouă, îi udă şi trebuie să stea o zi întreagă uzi. Când se întorc, iar îi udă.

Mihai Corneliu, director școală: “Motivul e lipsa motorinei pentru microbuzul şcolar. Bonuri nu mai avem, primăria nu mai dispune de fonduri ca să ne aprovizioneze.

S-a ajuns în această situaţie scandaloasă în principal din cauza primarului. Edilul social democrat nu a ştiut să gestioneze bugetul şi a făcut inclusiv cheltuieli nejustificate cu salariile. În iulie, şi-a mărit leafa lui şi pe cea a viceprimarului cu 25 la sută.

Video si continuare: Stirile PRO TV

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.