Ministrul de Externe a împărțit gradele diplomatice unor apropiați PSD, neveste de diplomați, consilieri personali și diplomați controversați. Avansările s-au făcut în numele Zilei Diplomației Române.

Ziua Diplomației Române este sărbătorită cu mare fast în fiecare an, pe 1 septembrie. Anul acesta, ministrul Meleșcanu, în semn de altruism, i-a pricopsit cu grade diplomatice pe Ioana Gheorghiaș, consiliera secretarului de stat George Ciamba și fiica lui Mugurel Gheorghiaș de la Tel Drum, pe Adriana Ciamba, consulul general de la Ankara și soția lui ­George Ciamba, dar și pe Dănuț Neculăescu, fiul șefului organizației de pensionari PSD Dâmbovița. Totodată, a fost avansată și Livia Taloș, consiliera lui Meleșcanu.

În tot acest timp diplomații români de carieră fără proptele politice așteaptă la coadă să fie avansați în gradele diplomatice. La termen.

Gașca băieților deștepți din MAE

Pe 1 septembrie 2017, ministrul Teodor Meleșcanu a semnat un ordin prin care a avansat la excepțional 25 de persoane, în mare parte angajați în structura centrală a Ministerului Afacerilor Externe. Propunerile de avansare au venit din partea secretarului general Cosmin Dinescu, a secretarului de stat George Ciamba și a directorului general al Departamentul Consular, Bogdan Stănescu.

Surse din cadrul MAE au explicat pentru „România liberă“ cum funcționează gașca băieților deștepți din MAE: „Dinescu l-a propus spre avansare la excepțional pe directorul Bogdan Stănescu. La rândul lui, Stănescu a propus-o spre avansare pe Adriana Ciamba, soția secretarului de stat George Ciamba. Nevasta lui Stănescu este Ioana Bivolaru, ambasadorul României în Portugalia, aflată în coordonarea lui George Ciamba, secretar de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euro-atlantic, la fel ca toată Ambasada României din Portugalia.

Continuare: RL

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.