Cei doi neurochirurgi români, reveniţi din Franţa pentru a pune pe picioare o secţie de neurochirurgie performantă la Spitalul Colentina, nu s-au lăsat convinşi să revină asupra deciziei de a demisiona. Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”, doctorul Bică spune că nu mai poate opera în tensiunea din spitalul bucureştean. El susţine că în ultimele opt luni au fost şicanaţi încontinuu de conducerea Spitalului Colentina.

Adevărul: De ce nu a reuşit discuţia de ieri cu primăriţa Gabriela Firea să vă convingă să vă retrageţi demisiile?   Doctorul Dorin Bică: Decizia noastră e neschimbată. Nu s-a rezolvat nimic şi nu ştiu cum s-ar putea schimba situaţia de faţă. Nu cred că sunt soluţii. Noi am fost foarte clari. Eu nu înţeleg de ce lumea ne întreabă dacă ne întoarcem sau nu în spital. Am spus răspicat, încă de la bun început, că am luat această decizie de a demisiona şi nu vom reveni asupra ei. Mai sunt doi colegi pe secţie, aceştia se pot ocupa de pacienţi. În cazul nostru, nu au cum să apară schimbări. Şi dacă ele s-ar ivi, lucrurile ar funcţiona poate pentru două săptămâni după care vor apărea problemele, din nou. Nu am nicio încredere că situaţia ar putea avea rezolvare pe termen lung. Situaţia a evoluat din rău în mai rău în aceste opt luni de când am ieşit public şi am ales să vorbim despre problemele din spital.

Ştiu că aţi făcut 17 – 18 referate către conducerea spitalului cu privire la materialele sanitare care vă lipsesc…

Da, e vorba de 17 – 18 referate care nu au fost acceptate de conducere. Adică nimic nu a fost acceptat. Nu e ca şi cum ar fi refuzat un referat, ci le-au refuzat pe toate. La unele motivau că nu avem specificaţiile tehnice sau preţurile. De când pune doctorul preţul pe ce are nevoie? Doctorul spune că vrea un anumit material. Mi se pare o aberaţie, dar se pare că aşa este legislaţia. Ne-am conformat, am făcut şi aşa. Bineînţeles, managerul spune că noi nu am trimis aceste referate, dar noi le avem, sunt documente aflate în arhiva spitalului, nu e ca şi când am cerut verbal: „vrem şi noi nişte betadină” şi nu ni s-a dat.  Dar discuţia nu este despre materiale, ci despre proiect.

Citeste mai mult: adev.ro/ovt3gi

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.