Finul lui George Maior i-ar fi dat unui prieten din SRI, pe care l-a făcut profesor la Academia de Informaţii, contracte cu statul în valoare de 40 milioane de euro.

În spatele faptelor din dosarul DNA de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate stau prietenii de pradă stupefiante. Una dintre acestea s-a legat între finul şi fostul prim-consilier al lui George Maior la SRI, Nicolae Sergiu Ciobanu, şi Victor Matei, dezvăluie România Liberă.

Ciobanu s-a lăudat că l-a ajutat pe Matei să devină profesor la Academia Naţională de Informaţii a Serviciului Român de Informaţii. După ce a intrat în sistem, acesta din urmă s-a pricopsit cu un contract de cinci milioane euro pentru o lucrare la un hotel al SRI.

Într-adevăr, „constructorul de spitale” (aşa cum apare numit în stenogramele interceptărilor din dosarul DNA) Victor Matei administrează firma General Service Grup 98. Iar această societate a obţinut peste 50 de contracte cu statul, a căror valoare depăşeşte 40 de milioane euro.

Mai mult, firma lui Matei a fost asociată cu o altă societate controversată, Medicare Tehnics SA, la care a fost director general Tudor George Coldea, vărul generalului Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.