ANCOM, reglementatorul pietei de telecomunicatii, este in prezent victima unui razboi pesedisto-pesedist, care a atins astazi noi culmi ale absurdului’, a scris marti pe Facebook Catalin Drula (USR), presedintele Comisiei IT din Camera Deputatilor. Acesta relateaza ca cei doi profesionisti concediati in acest an din cadrul autoritatii in Guvernul Grindeanu, au fost propusi de Guvernul Tudose sa preia functiile de vicepresedinti ai ANCOM. Marti au fost audiati in Parlament, numai ca desi s-au prezentat excelent, cei de la PSD au votat amanarea raportului, cerand sa fie audiat si Adrian Dita, presedintele ANCOM, care i-a concediat pe cei doi.

  • Bogdan Iana si Eduard Lovin, cei doi experti propusi de Guvernul Tudose pentru functiile de vicepresedinti la ANCOM, au incasat automat, potrivit contractului de munca, salarii compensatorii de sute de mii de lei, ca o consecinta a concedierii. Salariile au fost incasate inainte sa fie nominalizati sa preia functiile de vicepresedinti ai autoritatii.

Ce a scris marti pe Facebook, Catalin Drula (USR), presedintele Comisiei IT din Camera Deputatilor:

“ANCOM, reglementatorul pietei de telecomunicatii si a spectrului radio, este in prezent victima unui razboi pesedisto-pesedisto care a atins astazi noi culmi ale absurdului.

Astazi am audiat in Comisia de IT reunita cu cea Economica de la Senat propunerile guvernului Tudose pentru functiile de vicepresedinti. Pot spune dupa audieri ca cei doi domni propusi sunt profesionisti desavarsiti cu zeci de ani de experienta in domeniu.

Singura problema este ca cei doi sunt exact cei concediati acum 3 luni din functiile de directori in ANCOM de omul pus de PSD peste noapte acolo in mai, dl. Dita (dupa ce a schimbat procedura de numire peste noapte prin OUG).

Deci PSD schimba legea de numire a presedintelui ANCOM, numeste un om de casa care, ca prima masura, concediaza profesionistii din institutie. Dupa 3 luni, PSD ii repropune pe cei dati afara ca vicepresedinti ai aceleiasi institutii.

Si asta nu e tot – intre timp, cei doi au primit si 12 salarii compensatorii (pe drept, conform contractului de munca) pentru concedierea abuziva. Daca vi se apare ca absurdul este maxim, nu am ajuns inca la final.

Culmea absurdului a fost atinsa la audierea de astazi cand pesedistii din Comisie nu au votat propunerile propriului guvern. Desi cei doi s-au prezentat excelent, asa cum spuneam, lucru evident pentru toata lumea, cei de la PSD au cerut amanarea raportului si au avut voturile pentru a o aproba (11 voturi la 6).

Se pare ca factiunile din PSD sunt in plin razboi pe tema ANCOM, o institutie care era functionala si data model inainte sa se apuce sa o destructureze. Le cer domnului Dragnea si domnului Tudose explicatii publice pe aceasta tema.”

Contactat de HotNews.ro, Catalin Drula a precizat ca Adrian Dita ar urma sa fie audiat saptamana viitoare de Comisiile reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru a oferi explicatii cu privire la toate actiunile pe care le-a facut de la preluarea conducerii arbitrului telecom, autoritate care reglementeaza piata de aproximativ 4 miliarde euro a telecomunicatiilor.

 

Via Hotnews

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.