Printr-o hotărâre de guvern adoptată în ședința de vinerea trecută și publicată miercuri în Monitorul Oficial, Cabinetul Tudose permite Consiliului Județean Vrancea să păstreze sumele primite din Fondul de rezervă bugetară care nu au fost cheltuite pentru organizarea evenimentului „Centenarul Primului Război Mondial – Vrancea eroică – Anul Mărăști, Mărășești, Oituz”.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 560 din 4 august 2017, Cabinetul Tudose a modificat Hotărârea de Guvern nr. 472, adoptată pe 6 iulie, în sensul eliminării obligației restituirii sumelor necheltuite.

În varianta inițială, hotărârea spunea că „eventualele sume rămase neutilizate după organizarea evenimentului se restituie la bugetul de stat”. În forma adoptată vinerea trecută, obligația dispare și se prevede că sumele rămase neutilizate la finele exercițiului bugetar „se reflectă în excedentul bugetului local și se utilizează în anul următor cu aceeași destinație pentru care aceste fonduri au fost alocate”.

Pe 6 iulie, Guvernul PSD-ALDE a decis să aloce județului Vrancea, din Fondul de rezervă bugetară, suma de 19,36 milioane lei pentru organizarea evenimentului „Centenarul Primului Război Mondial – Vrancea eroică – Anul Mărăști, Mărășești, Oituz”.

Continuarea: digi24

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.