După episodul cu operaţia la „genunche” din 2016 şi un recent dezacord subiect-predicat în direct la Antena 3, care au stârnit multă bună dispoziţie în rândul opiniei publice, pesedistul Liviu Pop, devenit între timp chiar ministru al Educaţiei, loveşte din nou.
Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

Ministrul PSD al Educaţiei, Liviu Pop, tocmai a înregistrat un nou „record” care face deliciul reţetelor de socializare: a făcut nu mai puţin de trei greşeli gramaticale în doar nouă secunde.

În timp ce unii se amuză copios pe seama greşelilor înaltului demnitar pesedist, alţii, printre care şi fosta preşedintă M10, Ioana Constantin, autoare a volumului Cum să NU faci un partid politic, nu văd deloc cu ochi buni faptul că Educaţia a ajuns pe mâna unui astfel de individ aflat „la limita alfabetizării”.

Ministrul Educaţiei a făcut trei greşeli gramaticale în nouă secunde, la începutul unei şedinţe de Guvern: „planurile cadru va fi modificat”, „programele trebuiesc corectate”, „va fi modificat şi planul, şi programul”.

Pe 11 septembrie, când începe anul şcolar, nicio şcoală nu ar trebui să îl primească pe ministrul Pop să ţină vreun discurs în faţa elevilor. Un individ la limita alfabetizării nu are ce să caute în fruntea Ministerului Educaţiei. E o ruşine naţională. Nu poate să le vorbească elevilor despre educaţie. Pop trebuie să se întoarcă la şcoală şi să ia nişte lecţii de gramatică. În clasa a V-a, dacă tot nu există manuale.

Desigur, nu se va întâmpla asta. E, probabil, un motiv de mândrie şi o obligaţie de partid (în unele cazuri) să îl ai invitat pe ministru. Iar dacă nu ajunge ministrul, atunci e bun şi Pandele. Cu picioarele pe catedră, exact ca anul trecut„, a comentat Ioana Constantin, pe pagina sa de Facebook, preluând informaţia de la Realitatea Tv.

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.