Euro Teleorman. Este o organizație nonguvernamentală inventată de Liviu Dragnea în 2003, care trebuia să aducă fonduri europene în județ. Asociația, însă, mai mult cheltuie bani publici decât produce.

Liviu Dragnea a fost președintele Euro Teleorman până în anul 2013, atunci când a predat toate funcțiile pe care le deținea în județ lui Adrian Ionuț Gâdea, actualul secretar de stat din Ministerul Dezvoltării, pe atunci președinte al Consiliului Județean Teleorman, anchetat de DNA în afacerea „Belina“.

Finul lui Dragnea, Mihai Slăvescu Putineanu, a deținut funcția de director executiv al organizației Euro Teleorman din ianuarie 2007 până în mai 2017, atunci când presa a prezentat legăturile de afaceri pe care acesta le avea cu firma Tel Drum.

Dragnea de la CJ îi dă atribuții lui Dragnea de la ONG

În anul 2003, Liviu Dragnea – în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman – a pus bazele organizației Euro Teleorman, alături de alte 90 de consilii locale din județ. Scopul asociației îl constituie promovarea și reprezentarea concentrată a intereselor comune ale autorităților locale în raporturile cu administrația publică centrală și locală. Printre obiectivele organizației se află și realizarea de parteneriate și înfrățiri cu localități, provincii și regiuni din alte țări. Practic, Euro Teleorman a preluat din atribuțiile Consiliului Județean. Tot atunci, în fruntea organizației a fost ales Liviu Dragnea. La scurt timp, Euro Teleorman și-a deschis un birou la Bruxelles. Apoi, în 2006, s-au deschis alte două birouri în Spania, în orașele Castellon și Valencia.

Continuare: Romania Libera

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.