Vara funcționarilor e pe sfârșite. Toamna vine însă cu noi concedii pe bani publici mascate sub forma unor cursuri de formare profesională. E momentul trecerii la un nou nivel: excursii peste hotare în cele mai căutate destinații turistice din Europa.

În anul 2009, statul român a desființat Institutul Național de Administrație și a lăsat cursurile de formare profesională pentru funcționari în seama firmelor private. Prin această decizie s-a creat o piață uriașă care a rămas până astăzi nereglementată și pentru care nu s-a instituit niciun mecanism de control. Profitând de lipsa oricăror reguli, firmele private i-au ademenit pe funcționari cu oferte turistice și au transformat școlarizarea acestora în concedii plătite din bani publici (fenomen pe care Recorder l-a prezentat pe larg într-un articol publicat săptămâna trecută)

Câteva milioane de euro se scurg anual de la bugetele locale în conturile acestor firme care profită de lipsa de reacție și chiar de complicitatea statului român. Recorder a calculat că numai în prima jumătate a acestui an s-au cheltuit 5 milioane de euro pe vacanțele mascate ale funcționarilor. Astăzi vă arătăm cine se află în spatele firmelor care stăpânesc această piață și care este modul lor de operare.

Sursa: recorder.ro

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.