Parchetul General a clasat un dosar, disjuns dintr-un alt dosar, de la DNA, in care fostul premier Victor Ponta era vizat pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Potrivit Biroului de presa al Parchetului General, dosarul a fost clasat in baza art.16, lit. a din Codul de procedura penala, care prevede ca „fapta nu exista”, scrie Agerpres.

DNA a disjuns, in primavara acestui an, un dosar de evaziune fiscala din dosarul in care fostul premier Victor Ponta era cercetat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, care a fost trimis la Parchetul General pentru cercetare in rem.

Disjungerea cauzei a avut loc dupa ce Camera Deputatilor respinsese, in iunie 2015, solicitarea procurorului general de incuviintare a inceperii a urmaririi penale a premierului Victor Ponta.

„S-a dispus clasarea la data de 22 martie pentru infractiunea de conflict de interese (trei fapte) care fusese retinuta in sarcina lui Victor Ponta in calitatea sa de prim-ministru avand in vedere ca a intervenit o cauza de impiedicare a efectuarii urmariri penale ca urmare a respingerii de catre plenul Camerei Deputatilor a cererii de incuviintare transmisa de procurori. Pe de alta parte, in cauza respectiva, prin aceeasi ordonanta, s-a dispus disjungerea si declinarea competentei de solutionare catre PICCJ pentru suspiciunea savarsirii unor fapte care nu sunt de competenta DNA”, declara atunci purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan.

Continuare

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.