Primarul PSD din Bistrita, Ovidiu Cretu, va incasa, de luna viitoare, un salariu de trei ori mai mare, ca urmare a unei decizii adoptate luni de consilieri municipali, in timp ce salariile angajatilor din subordine vor creste cu sume cuprinse intre 200 si 1.000 de lei.

Consilierii municipali din Bistrita au aprobat, luni dupa-amiaza, un proiect de hotarare privind stabilirea salariilor de baza pentru functionarii publici si personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului din Bistrita si serviciile de interes public local.

In total, cei 895 de angajati ai municipalitatii la care se mai adauga si aproximativ 200 de asistenti personali vor beneficia, incepand de luna viitoare, de salarii majorate cu sume cuprinse intre 200 si 1.000 de lei.

Conform hotararii, cele mai mari cresteri salariale vor fi la nivelul conducerii primariei Bistrita, primarul, cei doi viceprimari, administratorul public si secretarul municipiului urmand sa incaseze sume de peste 10.000 de lei lunar.

Cea mai mare crestere, de aproape trei ori fata de salariul pe care il incaseaza in prezent, se inregistreaza in cazul primarului Ovidiu Cretu, care, incepand din luna august, va avea o indemnizatie de 13.050 de lei fata de 4.200, cat castiga in prezent.

Cei doi viceprimari din Bistrita vor avea salarii de 11.600 de lei, iar administratorul public va incasa 10.310 de lei.

Salarii peste 10.000 de lei vor avea si secretarul municipiului – 10.440 de lei, arhitectul sef – 10.295 de lei si directorii executivi, care vor primi lunar 10.150 de lei.

Continuare: ziare.com

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.