Magistratul care a decis eliberarea condiționată a mogulului din spatele Antenei 3, cercetat de două ori de CSM, l-a scos din pușcărie pe Dan Voiculescu invocând Codul penal din 1968, care nu prevede că liberarea ar depinde de achitarea integrală a prejudiciului.

Judecătoarea Iosefina Pârvu a mai emis sentințe controversate. În 2011, situația ei a fost discutată în Consiliul Superior al Magistraturii, după ce a respins propunerea de arestare a doi traficanți de droguri pe motiv că „este de menţionat că încă din cele mai vechi timpuri cânepa a fost o plantă tradiţionalã a românilor obţinându-se producţii record pe teritoriul ţării”.

Ceaușescu îl salvează pe fostul turnător

În motivarea deciziei de liberare a lui Dan Voiculescu, Iosefina Pârvu a apreciat că este problema DNA-ului să recupereze prejudiciul creat de omul de afaceri. „Cu referire la acoperirea prejudiciului, articolele din Codul penal din 1969 nu cuprind menţiuni privitor la o astfel de obligaţie, analiza lor însemnînd o combinare a dispoziţiilor de drept substanţial succedate în timp şi deci încălcarea principiului aplicării legii penale mai favorabile (…) Recuperarea acestor creanţe şi identificarea lor prealabilă este dată în competenţă unor instituţii ale statului sub coordonarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA”.

Continuare: RL

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.