Aproape 430 de milioane de euro în ultimii zece ani. Aceasta este suma pe care compania privată controlată informal de către Liviu Dragnea, Teldrum SA, a obținut-o de la stat. 

Teldrum SA a primit lucrări în zece județe din 2007 încoace. Politicienii PSD din unele din aceste județe sunt acum răsplătiți de către liderul partidului cu funcții în Guvern și în structurile guvernamentale extinse.

40.000.000 EUR de la Tăriceanu din două contracte

Influența lui Liviu Dragnea în administrația centrală și locală a făcut ca Teldrum SA să primească de la compania statului care se ocupă de drumuri (fosta CNADNR, actuala CNAIR) nu mai puțin de 33 de contracte în ultimii zece ani. Cele mai multe dintre aceste contracte au de a face cu drumuri din județele Teleorman și Olt, județele favorite ale lui Dragnea.

În 2008, de exemplu, Teldrum SA a primit de la CNAIR un contract mamut de 32,6 milioane de euro. Era vorba despre un “Acord cadru multianual iarnă – vară 2008-2011” pentru “SDN (Secția Drumuri Naționale a CNAIR – n.r.) ALEXANDRIA”. Așadar, întreținerea drumurilor din zona orașului teleormănean Alexandria atât în ce privește reparațiile asfaltice, cât și deszăpezirile. Contractul a fost acordat Teldrum SA pe finalul mandatului de premier al lui Călin Popescu Tăriceanu, în noiembrie 2008.

În aceeași perioadă, Teldrum a mai primit un contract foarte generos, de 8,6 milioane de euro, pentru „Ranforsare, consolidare pe DN 61 km 1+500÷20+000”. DN (drumul național – n.r.) 61 traversează județe vecine ale Teleormanului, Giurgiu și Dâmbovița.

Și guvernul Boc a dat contracte către Teldrum

Continuarea pe Romania libera

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.