Noul program de guvernare prevede introducerea, de la 1 ianuarie 2018, a unei contribuții de solidaritate care ar urma să fie plătită de persoanele cu venituri de peste 14.500 de lei pe lună. Banii vor ajunge la bugetul pentru Sănătate.

„Această taxă va fi percepută peste un nivel de 10 salarii minime pe economie, deci discutăm de o impozitare peste 14.500 de lei pe lună ca și venit, dar aici facem o analiză să ne asigurăm dacă este optimă această formulă și acest mod de calcul”, a declarat joi, după audierea din Parlament, Ionuț Mișa, ministrul desemnat al Finanțelor.

Consultanții fiscali nu văd cu ochi buni noua taxă.

„Vedem că se dorește introducerea unei taxe de solidaritate socială. Va fi plătită de cei ce câștigă mai mult de 10 salarii minime pe lună, mai mult de 2.500 de euro pe lună. Și statul ce îmi dă mie că eu voi plăti acea taxă de solidaritate socială. Îmi da ceva, îmi dă o stabilitate, îmi dă o medalie? Unde se duc banii? Toate aceste lucruri nu rezultă (din noul program de guvernare – n.n)”, a declarat la Digi24 consultantul fiscal Adrian Bența.

Citește aici ce prevede noul program de guvernare.

Programul de guvernare nu dă detalii despre cât va fi taxa de solidaritate.

„Vom introduce contribuţia de solidaritate începând cu 1 ianuarie 2018, dar şi o taxa suplimentară pe produsele al căror consum are un impact negativ major asupra sănătăţii populaţiei”, se arată document.

Introducerea taxei de solidaritate va fi una din cele maximum 10 taxe pe care va trebui să le achite o persoană începând de anul viitor, potrivit noului program de guvernare.

 

Continuare

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.