Cătălin Drulă, deputat USR, a postat pe Facebook o imagine din care reies primele măsuri luate de noul şef ANCOM, Adrian Diţă: a trimis în Parlament, cu ajutorul PSD, un amendament prin care vrea să-şi mărească salariu la aproximativ 10.000 de euro lunar. Schimbarea vine la mai puţin de o lună de la numirea sa în funcţie, asta după ce Guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă pentru scoaterea preşedintelui Iohannis de la numirea şefului ANCOM.

Deputatul USR Cătălin Drulă critică primele măsuri luate de Adrian Diţă, noul preşedinte ANCOM. Venit la conducerea autorităţii de reglementare a pieţii telecomunicaţiilor pe 11 mai, Adrian Duţă s-a pus pe formarea unei echipe de încredere cu care să lucrez.

Potrivit deputatului USR, în mai puţin de o lună, Diţă ar fi schimbat „toţi oamenii din conducerea instituţiei, deşi principalele cerinţe de la această instituţie-arbitru sunt cele de echidistanţă, independenţă şi stabilitate”.  Mai mult, potrivit unui amendament depus  la proiectul de lege de aprobarea a OUG 33/2017, prin care preşedintele Iohannis a fost scos din procedura de numire a  şefului ANCOM, Adrian Diţă doreşte să-şi asigure şi un salariu de doar 10.000 de euro lunar.

Motivare: „pentru o aşezare corectă a preşedintelui ANCOM în raport direct cu nivelul de responsabilitate şi importanţă a muncii  sale în cadrul ANCOM”, se arată în motivarea amendamentului.  Deputatul USR arată şi cum a reacţionat PSD la cererea lui Diţă.  „PSD s-a executat prompt şi a întors legea din plen pentru a-i mări domnului salariul”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

În acelaşi mesaj, deputatul USR acuză PSD de distrugerea ANCOM prin numirea lui Diţă la conducere: „Încă o instituţie (şi una destul de performantă în ultimii ani) făcută praf şi politizată de PSD”, subliniază Cătălin Drulă în mesajul său.

Citeste mai mult: adev.ro/oraags

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.