La scurt timp după decizia CCR în cazul Bombonica, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, pesedistul Eugen Nicolicea, avansează sume colosale pentru pragul la infracţiunea de abuz în serviciu.

Dacă promotorul OUG 13, fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache, vorbea de un prag la abuzul în serviciu care poate ajunge chiar şi la 400.000 de lei, şeful Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, şi el protagonistul mai multor iniţiative controversate, a avansat sume mult mai mari de atât.

“Curtea Constituţională spune că legiuitorul este cel care va stabili acest prag. Avem două repere: infracţiunea de abuz în serviciu, ca să fie de competenţa DNA, trebuie să aibă un prejudiciu, mă refer la abuz în serviciu cu prejudiciu, de peste un milion de euro, iar tot în legile care privesc DNA există infracţiuni grave de la 600.000 de euro în sus. Acestea sunt cele două repere pe care le avem. Dacă vă aduceţi aminte, suma propusă de Guvern pentru care ar deveni infracţiune este mult mai mică, era de 200.000 de lei, adică aproximativ 40.000 – 50.000 de euro, mult sub pragurile acestea de 600.000, respectiv de un milion de euro”, a declarat Nicolicea, citat de Agerpres.

Şeful Comisiei Juridice a explicat că, pentru stabilirea pragului la abuzul în serviciu, se poate recurge fie la varianta proiect de lege, fie la OUG dată de Guvern.

Continuarea

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.