Primăria Capitalei, foarte preocupată de mediul înconjurător (a se citi de șpăgile care se pot încasa de la câștigătorii licitațiilor) a decis să contracteze o finanțare rambursabilă externă pentru co-finanțarea proiectului “Finalizarea stației de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dambovița (Casetă)”, precum și raportarea și monitorizarea informațiilor financiare către instituțiile partenere.

 

Pentru acest scop, Primăria a demarat o licitație pentru a contracta un „operator economic care realizează serviciile de consultanță financiară specializată necesare contractării unei finanțări rambursabile externe pentru co-finanțarea proiectului „Finalizarea stației de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița (Caseta)”.
Cel mai simplu mod de a frauda o licitație este ca însuși cel căruia îi este dedicată, să întocmească documentele mai precis caietul de sarcini. Dacă sunt deștepți și nu lasă urme, e greu să-i prinzi. Însă nu este și cazul lui Mihai Tudorancea și Silviu Brînzan.  Verificând caietul de sarcini al licitației constatăm că autorul acestuia se numește Mihai Tudorancea iar cel care își asumă caietul este Silviu Brînzan, șef serviciu al Unității de Implementare Proiecte în Primăria Capitalei (foto stânga). Verificând anunțul de atribuire numărul 168647/28.04.2016 (foto dreapta) observăm fără stupoare că TUD Business Consulting SRL, firma unde Mihai Tudorancea este Managing Director, fondator și proprietar, a câștigat licitația. Și astfel Tudorancea și-a asigurat un frumos contract de 1.732.000 RON fără TVA. Silviu Brânzan nu știm cât și-a asigurat. 10%, 20%?

 

Continuarea 

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.