Si cu taxa platita, si cu banii luati. Cam aceasta este pe scurt povestea multora dintre soferii care au folosit Autostrada Soarelui ca sa mearga la mare.
Autoritatile se pierd in detalii, dar intr-un final recunosc ca au o mare problema: softul de la Fetesti. Acesta nu inregistreaza intotdeauna platile efectuate prin SMS. Drept urmare, cei nedreptatiti de erorile tehnice ale programului electronic de taxare trebuie sa mearga in instanta sa-si sustina cauza si sa-si recupereze paguba. Va prezentam un nou episod din cadrul campaniei: ”Inspectorul Pro”.
Ne indreptam spre Constanta si trebuie sa achitam taxa de trecere de la Fetesti. Am ales varianta prin SMS. Asa ca trimitem un mesaj la 7577, ca sa achitam taxa. Am primit si mesajul de confirmare, asadar taxa ar trebui sa fie achitata.

Varianta electronica e preferata, anual, de sute de mii de romani. Iar adevarul e ca scuteste soferul, aflat in drum spre mare, de o coada inutila. Cea de la ghiseul de dinaintea podului Fetesti – Cernavoda.
Inspectorul Pro Fetesti.
Toate ar fi bune si frumoase, daca sistemul ar functiona mereu. In realitate insa, foarte multi soferi s-au trezit cu amenzi, desi platisera taxa prin SMS. Neplacut, pentru ca amenda e de 10 ori mai mare decit valoarea trecerii podului.
Soferita: “Eu am fost corecta si mi-am platit taxa, cer ca si statul roman sa fie corect si sa nu imi dea o amenda pe ceva ce eu am platit.”
Supararea Nicoletei e fireasca, cata vreme ea este un cetatean onest. Povesteste ca anul trecut a mers in concediu pe litoral, iar taxa a platit-o pe 13 august. Asa cum rezulta, de altfel, si din SMS-ul trimis sistemului de taxare. Desi a primit confirmare ca trecerea podului a fost achitata, 4 luni mai tarziu s-a trezit cu amenda in plic: 130 de lei, de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Nicoleta: “Am sunat la politie, unde a raspuns o doamna, care a zis ca se vad platite si ca in data de 13 nu se vede seria de sasiu. Dar ei nu pot sa modifice in program sa apara seria si sa ii dau in judecata.”
Asta a si facut Cu dreptatea in mana si cu o rabdare de fier, femeia s-a dus in instanta sa ceara anularea amenzii. Evidentele erau clare, asa ca judecatorii i-au dat castig de cauza.
Intr-un final, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere si-a recunoscut vina si a trimis la tribunal o rugaminte: sa nu-i fie imputate si cheltuieli de judecata.

Citeste pe stirilePROTV

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.